GEOMEMBRANE ROMANIA

GEORETEA

Georeteaua este o etapa optionala ce se aplica in functie de structura si proprietatile pamantului sapat. Georeteaua tip Hypernet este un material sintetic pentru drenaj confectionat dintr-o polietilena de inalta densitate( HDPE). Georeteua este un produs polimeric cu structura plana deschisa sub forma de retea, formata din nervuri ce se intersecteaza sub diverse unghiuri plane. Georeteua este realizata special pentru a distribui fluidele uniform in medii variate cat si pentru protectie anti-erozionala. Structura georetelelor este asemanatoare cu a geogrilelor, dar forma deschiderilor in cazul georetelelor este rombica, avand unghiuri care variaza in general intre 600 si 800. Georetelele au grosimi de cca 3.8 - 9.6 mm.

Ele pot fi alcatuite din: nervuri solide extrudate, nervuri din polimer spongios extrudate (au grosime mai mare si deci debitul transportat este mai mare), nervuri solide trefilate - au intersectiile in unghi drept, ceea ce le confera o rezistenta sporita,monofilamente sudate termic. Georetelele sunt realizate in general din polietilena cu adaos de cca 2% negru de fum (pentru protectie contra razelor UV) si 0,25 - 0,75 % aditivi (antioxidanti, lubrifianti).

Utilizari

  • Georetelele se utilizeaza singure sau in asociatie cu alte materiale geosintetice (geotextile de obicei) pentru terenurile de fundare (de exemplu pamanturi sensibile la inghet) sau la diferite constructii (ziduri de sprijin, depozite de deseuri, baza rambleelor etc). Se recomanda asocierea cu un geotextil sau o geomembrana pentru a impiedica patrunderea pamantului in deschiderile retelei, fapt care compromite buna functionare a produsului.
  • In spatele zidurilor de sprijin, drenarea pantelor instabile, la baraje si canale, terenuri de sport, in terenuri gelive, drumuri, piste aeroportuare, detectarea scurgerilor sub etansarile depozitelor de deseuri.
  • Pentru drenarea fundatiei unui drum. Protectie anti-erozionala - pentru protectia pantelor, cu rol permanent sau temporar, pana cand se dezvolta vegetatia. - ele se pot asocia cu alte materiale naturale sau geosintetice sau functie anti-erozionala pe taluz. Densitate : >=0.940 g/m3Rezistenta la rupere: 6.5 kN/mGrosime : 4.6 mm

Georetea

vezi poza marita
georetea

Georetea

vezi poza marita
georetea

Georetea

vezi poza marita
georetea

Georetea

vezi poza marita
georetea