GEOMEMBRANE ROMANIA

MONTAJ

SISTEM STOCARE DEJECTII

  • Sistem de drenaj gaze si lichide
  • Sistem umplere golire
  • Georetea ( optional in cazul in care terenul necesita)
  • Geotextil ( optional in cazul in care terenul necesita)
  • Geomembrana acoperire LDPE-1 mm
  • Geomembrana HDPE -2 mm (extra strat optional)
  • Folie acoperire tip LLDPE ( optional )
  • Plutitoare (optional)

ETAPELE DE MONTAJ AL UNUI SISTEM COMPLET DE STOCARE A DEJECTIILOR SUNT:

Sistemul de drenaj gaze si lichide reprezinta prima etapa ce se monteaza in mod uniform in santuri sapate dimensiunea tubului, si este compus din tub de drenaj, coturi si accesorii. Acesta are rolul de a colecta condensul, apa si gazele formate datorita diferentei de temperatura a pamantului fata de dejectiile.

sisteme drenaj

Sistemul de umplere-golire reprezinta a doua etapa si se monteaza in santurile sapate dealungul lagunei. Acesta este compus din teava de 160/ 200 mm, coturi, intrare, iesire si accesorii, si are rolul de a facilita umplerea si golirea bazinului de stocare. Cu ajutorul acestui sistem operatiile de umplere sau golire se pot realiza in termen mult mai scurt evitand astfel umplerea excesiva a bazinului si facilitarea interventiilor rapide in cazul service-ului.

sisteme drenaj

Georeteaua este o etapa optionala ce se aplica in functie de structura si propietatile pamantului sapat. Georeteaua tip Hypernet este un material sintetic pentru drenaj confectionat dintr-o polyetilena de inalta densitate ( HDPE). Georeteua este realizata special pentru a distribuii fluidele uniform in medii variate.

georetea

Geotextilul este deasemnea o etapa optionala ce ajuta la impiedicarea dezvoltarii plantelor, a nivelarii suprafetei, si a impiedidarii perfocarii foliei de catre roci si pamant uscat. Realizat din fibre de poliester (PET) de inalta rezistenta sau benzi din polipropilena (PP). Datorita parametrilor mecanici (rezistente la tractiune de pana la 1500 kN/m) aceste materiale pot fi utilizate la armarea fundatiilor drumurilor, cailor ferate, platformelor, digurilor, taluzurilor.

geotextil

Geomembrana LDPE reprezinta a cincea etapa si cea mai importanta intru-cat aceasta oferta impermeabilizarea lagunei si impiedica transferul de susbstante nocive in pamant.

Geomembrana HDPE reprezinta un start optional suplimentar, ce foloseste la o impermeabilizare de siguranta. Aceasta poate fi asezata inainte de LDPE sau dupa aceasta in functie de necesitati, volum, si aciditate.

stocare dejectii

Folia de acoperire tip LLDPE este necsara in momentul in care laguna de depozitare a dejectiilor se afla in apropierea localitatilor. Acesta este de un 1 mm grosime, prezinta aceleasi caracteristici ca geomembrana LDPE si se aseaza pe toata deschiderea bazinului. Folia are rolul de a inchide, ca un capac, laguna, pentru a pastra gazele si mirosurile inauntrul acesteia.

Plutitoarele sunt formate din teava speciala sudata ce ajuta la plutirea lor pe suprafata de dejectii si mentinrerea la suprafata a foliei de acoperire. Deasemenea acestea prezinta o evacuare pe mijloc cu o supapa de eliberearea a excesului de gaze formate, pentru a evite deteriorarea foliei capac. Tevile plutitoarelor sunt unite cu un material special ce ofera stabilitate.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati!